GeriMeze Tarifleri Yeşil domates turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeşil domates turşusu tarifi

Yeşil domates turşusu tarifi

Ekşi yeşil domatesi salatalarda sık sık kullanır olduk. Salatalarımızı süsleyen yeşil domatesin Giresun mutfağında tuzlaması çok seviliyor. Sizde evde kolaylıkla hazırlayabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Peki yeşil domates tuzlaması nasıl yapılır?

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yeşil domates
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 litre su

Yeşil domates turşusu tarifi Nasıl yapılır?

  • Yeşil domatesleri bol suda yıkayın ve büyüklüklerine göre birkaç parçaya bölün.
  • Sarımsakların kabuklarını ayıklayın.
  • Kaya tuzu, sirke ve içme suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Doğradığınız yeşil domatesleri, temiz cam bir kavanoza sıkı sıkıya doldurun.
  • Aralara sarımsak ve tane karabiber serpiştirin.
  • Hazırladığınız salamura karışımı ile kavanozları ağzına kadar doldurun.
  • Ardından kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
  • Güneş görmeyen, serin bir yerde en az 15 gün muhafaza edin.
  • Afiyet olsun.