GeriHamur İşi Tarifleri Yeni gelin mantısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeni gelin mantısı tarifi

Yeni gelin mantısı tarifi

Mantı hamuru açmadan pratik ve lezzetli bir mantı hazırlayabilecepiniz yeni gelin mantısı tarifi ile zamanı değerlendirebilirsiniz. Ansızın gelen misafirlere ve iş yoğunluğuna karşı harika bir alternatif yemek olan yeni gelin mantısı tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domates sosu için;

  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yoğurt sosu için;

  • 2 kase yoğurt
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze nane

Yeni gelin mantısı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı rengi pembeleşene kadar kavurun ve kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.

Suyunu çekmeye başladığında tuz ve karabiberi ekleyip biraz daha kavurdukdan sonra altını kapatın.

1 yufkayı tezgahınıza yayınız, yufkanızın üzerine yağdan gezdirin ve eşit bir şekilde yayın.

Yufkayı ortadan 2 ye katlayın (yufka yarım daire şeklini almış olmalı ), ardından yarım daireyi de ortadan bölün.

1 parçayı alınız düz ve geniş tarafının ucuna 5, 5 numara şişinizi koyunuz ve şiş yardımı ile yufkanızı sonuna kadar sıkıca yuvarlayın.

Şişi geri çekerek yufkanın içinden çıkartınız yufkanızı 2-3 cm eninde kesiniz ve küçük yuvarlak borcama dik bir şekilde dizin.

Yufkaların üst kısımlarına fırça yardımı ile 2 kaşık sıvı yağı ve yumurta karışımını paylaştırın.

200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Diğer yandan sarımsaklı yoğurdunuzu ve sosunuzu hazırlayın.

Fırından çıkan yufkaların üzerne yoğurdu gezdirin.

Yoğurdun üstüne de sıcağa yakın kıymanızı dökün.

En üste de domates sosunuzu dökün ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun...