GeriEt Yemeği Tarifleri Yelpaze patlıcan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yelpaze patlıcan tarifi

Yelpaze patlıcan tarifi

Ekranların sevilen yemek programı Gelinim Mutfakta, sıra dışı tarifleriyle izleyenlere akşam yemeği alternatifleri sunmaya devam ediyor. Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan tarifi izleyenler tarafından yoğun ilgi görürken, malzemeleri ve yapım aşamaları merak konusu oldu. Peki Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan nasıl yapılır? İşte yelpaze patlıcan tarifi ve detayları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet topan patlıcan
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı

Sosu için;

  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yelpaze patlıcan tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları alacalı bir şekilde soyarak tuzlu suda bekletin.

Sonrasında patlıcanları aralıklı olarak uzunlamasına yelpaze şeklinde ince kesikler atın ve yağda hafif kızartın.

Köftesi için malzemeleri birleştirin ve yoğurduktan sonra sosu hazırlanana kadar buz dolabında bekletin.

Sosu için domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyin.

Sosu için yağı tavada kızdırın.

Domatesi, ardından salçayı ekleyin.

Tuz şeker ve reyhan baharatlarından sonra elma sirkesini de ekleyerek karıştırın.

5 dakika sonra sosu ocaktan alın ve köfteleri hazırlayın.

Patlıcanların aralıklı bölümlerine köftelerden ceviz büyüklüğünde alarak yerleştirin.

Sosu da üzerne dökerek 180 derecelik önceden ısınmış fırında köfteler kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...