Yaz böreği tarifi
Çok lezzetli ve yapımı kolay olan bu tarife sofralarınızda mutlaka yer verin.
Yapımı için malzemeler
- 15-16 adet baklavalık yufka
- 1 paket vanilyalı puding
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 40 gram tereyağı (veya 20 mililitre ayçiçeği yağı)
- 350 mililitre ılık su
- 250 gram şeker
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı toz badem
Yaz böreği tarifi Nasıl yapılır?
Fırınınızı önceden dereceye ayarlayıp ısıtın. Bir sos tenceresine su, şeker ve limon kabuğu rendesini aktarın. Orta-yüksek ateşte kaynatıp, şerbet kıvamını alınca ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Bir tepsiyi yağlayın. Yufkaların yarısını aralarını yağlamaya devam ederek tepsinin tabanına yerleştirin.Vanilyalı pudingi süt ile karıştırarak paketteki tarife uygun şekilde pişirin. 5-6 dakika ılıtıp, yufkaların üzerine dökün. Üzerini yine yufkalarla kapatıp, üstünü hafif yağlayın. Bıçağınızın sivri tarafı ile üst kısma baklava şeklinde çizikler atın.
Önceden derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika, üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin. Üzerine şurubu ile tarçın ve toz badem serpiştirerek soğuk servis edin.