GeriÇorba Tarifleri Yayla (yoğurt) çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yayla (yoğurt) çorbası tarifi

Yayla (yoğurt) çorbası tarifi

Yoğurt çorbası ya da yoğurtlu çorba olarak da bilinen yayla çorbasının tarifini mi aramıştınız? Öyleyse Lezizz'e gelmekle çok iyi yaptınız. Yapılışı da çok pratik olan yayla çorbası, yemek pişirme konusunda en acemilerin bile kolayca yapıp zevkle tüketebilecekleri bir lezzet. Bir de içine yoğurdunu eklerken iyice ılıştırıp tuzunu da en son ekleyerek kesilmesini önlerseniz, 40 yılık aşçılar gibi yayla çorbası yapabilirsiniz. İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Kuru nane
  • Tereyağı

Yayla (yoğurt) çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye suyu koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içine ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri ekleyin. Pirinçler patlayıp yumuşayana kadar haşlayın.

Bu sırada un, yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Çorbanızın kıvamının çok koyu olmasını istemiyorsanız un koymayabilirsiniz. Pirinçlerin haşlama suyundan yumurtalara azar azar ekleyip ılıştırın. Terbiyesini pirinçlere ilave edip, 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyin.

Son olarak 1 kaşık tereyağını kızdırıp naneleri içinde bir çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün.

Çorbanızı pirinç yerine haşlanmış buğdayla da yapabilirsiniz.