Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Yasemin pilavı tarifi
Türk mutfağında pilavın yeri başkadır. Her yemeğin yanında olmazsa olmaz pilavı sebzeli, etli hatta meyveli haliyle herkes çok sever. Ancak sade pilavın tadına doyum olmaz. Pilav yapımında seçtiğiniz pirinçte çok önemlidir. Bu tarifimizde kokulu pilav olarak da bilinen yasemin pilavı yapacağız. Peki yasemin pilavı nasıl yapılır? Mis gibi kokulu yasemin pilavı tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı yasemin pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Yasemin pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Pirinci güzelce yıkayın ve süzün. Ardından geniş bir tencereye yağı koyun ve pirinçleri yağda kavurun. Üzerine 2 bardak suyu ve tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını kısarak ağır ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra en az 15 dakika pilavınızı dinlendirin. Afiyet olsun.