Yaren güveci tarifi
Türk mutfağında etli yemekler olmazsa olmazlarımızdandır. Hele ki bu etli yemek güveçte pişiyorsa tadından yenmez. Çankırı'ya özgü bir yemek olan yaren güvecinin yapımı biraz zahmetli olsa da lezzeti buna değecektir. İşte et sevenlerin bayılacağı yaren güveci tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kuzu eti
- 500 gram patlıcan
- 3 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 adet sivri biber
- 500 gram domates
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaren güveci tarifi Nasıl yapılır?
2 kilogram kuzu etini güveçte kendi suyunda pişirin.
Soğan, sarımsak, sivri biber ve domatesi ince ince doğrayıp güvece ekleyin.
Damak zevkinize göre karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu bir kaşık salçayla birlikte ete ilave edin.
Ayrı bir yerde doğrayıp kızarttığınız patlıcanları, etli malzeme ile birlikte küçük güveç kaplarına bir sıra malzeme, bir sıra patlıcan şeklinde yerleştirin.
Üzerini domates ve biberle süsleyip iki yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.
Güveçleri fırına sürün ve yarım saat pişirin.
Yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun...