GeriHamur İşi Tarifleri Yağlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yağlama tarifi

Yağlama tarifi

Yağlama Kayseri mutfağının en iyi bilinen ve en sevilen yemeklerinden biri. Yörede şebit diye de anılan yağlamanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Evde yağlama yapmak isteyenler bu tarifi mutlaka denemeli. Şimdiden elinize sağlık diyor ve tarifimize geçiyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Su

Harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için:

  • Sarımsaklı yoğurt

Yağlama tarifi Nasıl yapılır?

Un, tuz ve mayayı bir kaseye koyup yavaşça su ekleyerek yoğurun.

20 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın.

Açtığınız hamurları tavada ya da sacda pişirin.

Pişirme işlemi bittikten sonra kıymayı kavurun.

Soğanları küçük küçük doğrayıp ilave edin.

Sıvı yağ ekleyin.

Domatesleri küp küp doğrayıp salça ekleyerek bir müddet pişmeye bırakın.

Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha pişirin.

Pişen yufkaların arasına iç harcı ekledikten sonra kat kat koyun ve bir bıçak yardımı ile kesin.

Daha sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun...