GeriTatlı Tarifleri Yaban mersinli muzlu dondurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaban mersinli muzlu dondurma tarifi

Yaban mersinli muzlu dondurma tarifi

Yaz sıcaklarının kurtarıcısı dondurmayı evde kolayca hazırlayabilmeniz için nefis bir tarif hazırladık. Üstelik içinde ne süt ne de yumurta bulunan bu pratik dondurma veganlar için de çok uygun. Sadece biraz muz biraz da yaban mersini kullanarak yapabileceğiniz bu pratik dondurma evinizin favorilerinden olacak. Şimdiden afiyet olsun diyor ve tarifimize geçiyoruz.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet muz
  • 1 avuç dondurulmuş yaban mersini

Yaban mersinli muzlu dondurma tarifi Nasıl yapılır?

  •  Muzları dörde bölüp buzluğa atın ve en az 6 saat dondurun.
  • Donan muzları mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Muz püresine yaban mersinlerini ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Yaban mersinli dondurmanız hazır.
  • Toplar halinde kaselere aldığınız dondurmayı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…