GeriMakarna Tarifleri Yaban mantarlı ve fesleğenli makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaban mantarlı ve fesleğenli makarna tarifi

Yaban mantarlı ve fesleğenli makarna tarifi

Mantar her yemeğe yakıştığı gibi makarnalara da çok yakışıyor. Sizin için nefis bir mantarlı makarna tarifimiz var. Birkaç çeşit mantarın yanı sıra fesleğenle lezzetlenen yaban mantarlı ve fesleğenli makarna tarifinin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 800 gram makarna
  • 250 gram Hindistan cevizi kreması
  • 1 demet taze fesleğen
  • 100 gram pesto sosu
  • 100 gram tereyağı
  • 50 mililitre zeytinyağı
  • 5 gram tuz
  • 5 gram beyaz biber
  • 50 gram morel mantarı
  • 50 gram istiridye mantarı
  • 50 gram shiitake mantarı
  • 8 adet kuşkonmaz

Yaban mantarlı ve fesleğenli makarna tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları ince ince doğrayın.

Tereyağını tencerede eritip mantarları ilave edin.

Tuz ve beyaz biberi de ekleyin ve mantarları kavurun.

Pesto sosunu ve Hindistan cevizi kremasını da ekleyip karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin.

Bu esnada makarnaları haşlayıp süzün ve sosa ekleyin.

Kuşkonmazları da 1,5-2 santimetre uzunluğunda kesip kaynar suda 45 saniye haşlayın.

Kuşkonmazları da makarnaya ekleyin.

Fesleğen yaprakları, tuz ve beyaz biber ilave edip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun…