GeriEt Yemeği Tarifleri Vitello tonnato tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vitello tonnato tarifi

Vitello tonnato tarifi

Vitello tonnato, İtalyan mutfağının en tanınmış yemeklerinden biri. Genelde yaz aylarında sofraları süsleyen vitello tonnato’yu kısaca, üzerine ton balıklı bir sos eklenmiş dana eti dilimleri olarak tarif edebiliriz. Bu yemeği siz de evinizde denemek isterseniz işte vitello tonnato tarifimiz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dana nuar
  • 2 adet defne yaprağı
  • 3 diş sarımsak
  • Birkaç adet adaçayı yaprağı
  • 5-6 adet kereviz sapı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kase tonnato sos

Vitello tonnato tarifi Nasıl yapılır?

Eti baharatlarla tatlandırıp kızgın tavada mühürleyin.

Soğuyan eti vakumlu poşete yerleştirip 60 derecede içi 61 derece olana kadar sous vide’de pişirin.

Eti sudan alıp biraz soğuttuktan sonra ince ince dilimleyin ve düz bir tabağa yerleştirin.

Üzerine tonnato sos gezdirip kapari taneleriyle süsleyin.

TONNATO SOS TARİFİMİZ İÇİN TIKLAYIN

Afiyet olsun…