GeriTatlı Tarifleri Vişneli pudingli çörek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişneli pudingli çörek tarifi

Vişneli pudingli çörek tarifi

Hamur işi tariflerine farklı bir tat getiren vişneli pudingli çörek, kolay malzemeleri ve yapım aşamalarıyla beş çaylarının vazgeçilmezi olmaya aday görünüyor. Vişneli pudingli çörek nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte pastane tadında vişneli pudingli çörek tarifi detayları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım paket yaş maya
  • 500 gram kadar un
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 250 ml ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 buçuk yemek kaşığı toz şeker

Puding için;

  • 250 ml süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı şeker

İçine;

  • 1 kase dondurulmuş vişne

Üzerine;

  • Pudra şekeri

Vişneli pudingli çörek tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle hamuru hazırlayarak tarife başlayalım.

Hamuru için; tüm malzemeleri bir kapta yoğurun, ancak unu kontrollü bir şekilde ekleyin.

Hamur kulak memesi kıvamına gelince üzerini örterek mayalanmaya bırakın.

Diğer yandan pudingi hazırlayın. Malzemeleri bir yandan karıştırarak ocağa alın.

Kıvamı yoğunlaşınca altını kapatığ soğuması için kenarda bekletin.

Mayalanan hamuru tezgahı biraz unlayarak merdane ile açın.

Üzerine pudingi sürüp vişneleri ekleyin ve rulo şeklinde sarın.

2-3 santim genişliğinde kesip tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.

15 dakika kadar tepside bekletirken fırını 190 dereceye ayarlayın.

Ardından çörekleri fırına alıp üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Fırından alın ve pudra şekeri serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun...