GeriPilav Tarifleri Vişneli pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişneli pilav tarifi

Vişneli pilav tarifi

Hep aynı pilavları yemekten sıkıldıysanız, biraz farklı bir lezzet arıyorsanız, bu vişneli pilavı mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 150 gram tereyağı
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 500 gram vişne
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı baldo pirinç

Vişneli pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci, tuzlu ve sıcak suda 1 saat boyunca bekletin. Soğanı rendeleyin. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eriterek, soğanı bu yağın içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kuşbaşı et eklendikten sonra etler suyunu çekene kadar kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin.

Yarım yemek kaşığı toz şeker, tuz ve kalan tereyağını bir tavada eritin. Karışım eridikten sonra 2 bardak su ilave edin. Pirinçleri yeteri kadar yıkadıktan sonra, suyun kaynaması ile birlikte tencereye koyulun. Kısık ateşte 20 dakika boyunca pişirin.

Pilav yeteri kadar demlendikten sonra kek kalıbına alarak ortalarına eti yerleştirin. Vişneleri çekirdeklerinden ayırarak, üzerine şeker ilave edin. Ocakta bir iki dakika pişirip pilavın üzerine yerleştirin. Fıstıkları ayçiçeği yağında kavurun. Son olarak onları da pilava ilave edin.