GeriEt Yemeği Tarifleri Vişneli köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişneli köfte tarifi

Vişneli köfte tarifi

Vişneli köfte, Gaziantep yöresi ve çevresinde çok sık karşımıza çıkan, aslen Halep kökenli nefis bir yemek. Vişne sosuyla pişen misket köftelerin karşı konulmaz lezzeti tadanda bağımlılık yaratıyor. Evde yapılışı da pek zor olmayan vişneli köftenin malzemeleri ve yapım aşamaları aşağıda. Kıymanız, vişneniz hazırsa haydi başlayalım…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet beyaz soğan
  • 500 gram taze ya da donmuş vişne
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 500 gram dana döş kıyma
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Un

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Servis için:

  • Maydanoz

Vişneli köfte tarifi Nasıl yapılır?

Vişnelerin yarısını ezerek suyunu çıkarın.

Vişne suyu, kıyma, yumurta, tarçın, kimyon, limon kabuğu rendesi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.

Köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında biraz dinlendirin.

Kıymadan boyutları vişnelere yakın olacak şekilde köfteler yapın.

Geniş bir tabağın tabanına un serpip şekillendirdiğiniz köfteleri yuvarlayarak dışını unla kaplayın.

Sıvı yağı kızdırıp köfteleri yağda kızartın ve kenara alın.

Soğanları irice doğrayın.

Köfteleri kızarttığınız tavada soğanları kavurun.

Pembeleşen soğanlara vişne, nar ekşisi, 1 su bardağı su ve şeker ilave edin.

5 dakika kadar çektirerek pişirdiğiniz sosa kızarttığınız köfteleri ekleyin.

Hepsini birlikte 20 dakika daha pişirdikten sonra yemeği ocaktan alın.

Servis tabaklarına ufak ufak doğradığınız tırnak pideleri yayın.

TIRNAK PİDE TARİFİMİZ İÇİN TIKLAYIN

Pidelerin üzerine köfteleri aktarın.

Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edin. Afiyet olsun…