Vişneli brownie tarifi
Bu leziz tarife sofralarınızda yer verdikten sonra damağınız şenlenecek...
Yapımı için malzemeler
- 180 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı kahve
- Alabildiği kadar un
- 1 kase vişne
Vişneli brownie tarifi Nasıl yapılır?
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını da çikolata ile birlikte eritebilirsiniz.
Yumurtaları şekerle çırpın. İçine vanilya ve kahveyi ekleyin. Erimiş olan tereyağı ve çikolata karışımını da ekleyin. Yaklaşık 5 çorba kaşığı tepeleme unu da koyup karıştırın. En son vişneden üzeri için biraz ayırıp diğerlerini hamura ekleyip karıştırın.
Fırın kabına boşaltıp ayırdığınız vişnelerle üzerini süsleyin. 165 derecede üzeri kuruyup içi yumuşak kalacak şekilde pişirin. Dondurma ile ılık servis yapın.