GeriHamur İşi Tarifleri Velibah (Patatesli) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Velibah (Patatesli) tarifi

Velibah (Patatesli) tarifi

Yöresel bir bazlama türü olan velibah, Çerkes mutfağının yanı sıra Kayseri'de de sıklıkla yapılıyor. Velibah tarifi gözlemeye de benziyor, ancak hamuru daha ince açılıyor ve sacda pişirildikten sonra üzerine tereyağı sürererek servis ediliyor. Peki, velibah nasıl yapılır? İşte, velibah tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

İç Malzemesi İçin;

  • 8-10 adet patates
  • Tuz

Hamuru İçin;

  • 2 kase un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar su (bazlama kıvamında olana kadar)

Üzeri İçin;

  • 400 gram tereyağı

Velibah (Patatesli) tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle iç malzemesini hazırlayarak başlayalım.

Patatesleri haşladıktan sonra iyice ezin.

Tuzunu ekleyip yuvarlak şekil vererek köşeye alın.

Hamuru malzemelerini sırasıyla ekleyip yoğurun ve bazlama hamuru kıvamına geldiğinde mayalanması için 15 dakika kadar bekletin.

Hamurdan küçük bezeler alın ve çay tabağı büyüklüğünde açın.

İçine yuvarladığınız patateslerden koyup bezeyi kapatın.

Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra tava büyüklüğünde açmaya başlayın.

Gözleme tavasında ya da sacta arkalı önlü pişirin.

Üzerine bolca tereyağı gezdirp servis edin.

Afiyet olsun...