GeriKek Tarifleri Vegan muzlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vegan muzlu kek tarifi

Vegan muzlu kek tarifi

Sizin için sadece veganların değil herkesin çok beğeneceği, her beslenme şekline uygun bir kek tarifimiz var. Tam bir enerji ve zindelik deposu olan vegan muzlu kek, içeriğindeki keten tohumu ve keçiboynuzu unu ile de tam bir sağlık deposu. İşte hayatlarına vegan beslenme ile devam edenler için pratik bir kek tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı badem sütü
  • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi yağı
  • 2 muz
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2,5 su bardağı keçiboynuzu ya da karabuğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı keten tohumu
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık içi

Vegan muzlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Muzları dilimleyin ve bir çatal yardımıyla ezin.

Bir kaba şeker, yağ ve sütü ekleyin.

Tel bir çırpıcıyla kıvamları birleşene kadar çırpın.

1 çay bardağı badem sütünü ve yarım çay bardağı keten tohumunu ekleyin ve karıştırın.

Kabın içine ezdiğimiz muzu ekleyelim ve karıştırmaya devam edin.

Ardından un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın.

Karışımın içine çekilmiş fındıkları ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra Hindistan cevizi yağı ile yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına keki verin.

Yaklaşık 30 dakika piştikten sonra tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın ve servis edin. Afiyet olsun…