GeriMeze Tarifleri Vardabit paçası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vardabit paçası tarifi

Vardabit paçası tarifi

Adana mutfağına ait yöresel bir yemek olan vardabit paçası protein bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulye, yoğurt ve pide ile hazırlanan vardabit yemeği aynı zamanda Hatay ve Mersin'de de sıklıkla yer alıyor. Vardabit paçası nasıl yapılır merak edenlere, işte vardabit tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet küçük tırnaklı pide
  • 1 su bardağı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için;

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Vardabit paçası tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri ılık suda ıslatıp 2-3 saat bekletin. Ardından fasulyeleri yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzüp soğutun. Haşlama suyundan 1 çay bardağı ayırın.

Pideyi küçük kare şeklinde dilimleyip, fırında ya da tavada kızartın.

Bir kasede tahin, limon suyu, tuz, 1 çay kaşığı kimyon ve dövülmüş sarımsakları karıştırın.

Bir yandan karıştırarak fasulyelerden kalan sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin yoğurda ekleyin.

Haşlanan fasulyelerin üzerine tuzu ve kalan kimyonu ekleyip karıştırın.

Servis tabağına önce kızarttığınız pideleri yayın.

Üzerine fasulyeleri yayın ve tahin sosunu dökün.

Küçük bir tavada tereyağını ve sıvıyağı kızdırın, içine kırmızı pul biberi ekleyin ve altını kapatın.

En üste biberli yağı gezdirin ve ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.