GeriBalık Tarifleri Uskumru pilakisi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uskumru pilakisi tarifi

Uskumru pilakisi tarifi

Omega-3 açısından zengin eşsiz bir lezzet... Hazır balık mevsimi gelmişken bu tarifi mutlaka deneyin.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram uskumru
  • 1 adet limon
  • 4-5 adet soğan
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • Kırmızıbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Uskumru pilakisi tarifi Nasıl yapılır?

Uskumruların içini ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Soğanları soyup halka halka doğrayın. Maydanozlar yıkayıp kıyın. Doğranmış soğanları tavada sıvı yağ ile kavurun. Soğan pembeleşince maydanoz, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu katıp karıştırın. Fırın tepsisine balıkları ve garnitürü sırayla yerleştirin. Balıkların üzerine limon dilimleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.