GeriÇorba Tarifleri Uşak tarhanası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uşak tarhanası tarifi

Uşak tarhanası tarifi

Tarhana, mutfağımızın en önemli ürünlerinden biri. Ancak tarhana denince yörelere göre çok farklı ürünlerden bahsediyoruz. En ünlü tarhanalarımızdan biri de Uşak tarhanası. Peki bu tarhanayı evde yapmak isterseniz neye ihtiyacınız var? İşte malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 kilogram un
  • 1 kilogram yoğurt
  • 1 kilogram kırmızı ve yeşil biber
  • 1 kilogram kuru soğan
  • 1 kilogram domates 
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • Tercihe göre 500 gram haşlanmış nohut veya fasulye

Uşak tarhanası tarifi Nasıl yapılır?

Bir gün önceden az miktarda un ve suyu karıştırıp sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.

Soğanları, biberleri ve yeşillikleri ince ince doğrayın.

Nohut ya da fasulyeyi haşlayın.

Mayaya unu ve diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.

Tarhana hamurunu geniş bir kaba koyup 15-20 gün boyunca burada bekletin.

İki günde bir elinizi ıslatıp hamuru karıştırarak alt üst edin.

Mayalanan tarhanayı parçalara bölüp temiz bir bezin üzerine serin.

Kuduruktan sonra elinizle ovalayıp ufalayın ve eleyin.

Bez torbada veya toprak küpte saklayın. Afiyet olsun…