Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Ürgüp köftesi tarifi
Ürgüp köftesi, Türkiye’nin dört bir yanındaki yöresel köftelerin en güzellerinden biri. İçindeki patatesi ve sıvı yağda kızartılmasıyla farklı bir lezzete kavuşan Ürgüp köftesinin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Siz de bu köfteyi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 7 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
- Un
- Sıvı yağ
Ürgüp köftesi tarifi Nasıl yapılır?
Patatesleri soyup rendeleyin ve sularını sıkın.
Kuru soğan ve sarımsağı da rendeleyin.
Kıymaya soğan, sarımsak, patates, irmik ve yumurtayı ekleyin.
Kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi de ilave edin.
Güzelce yoğurup köfte kıvamına getirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun şekil verin.
Köfteleri una bulayıp bol sıvı yağda kızartın.
Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…