Unlu kete tarifi
Hanımların maharetlerini sergileyebileceği nefis hamur işi tarifleri arasında yer alan unlu kete yapımı en çok merak edilen tarifler arasında yer alıyor. Puf puf hamuruyla yemeye doyamayacağınız unlu kete tarifi nasıl yapılır merak edenlere, işte unlu kete tarifi ve yapılışı...
Yapımı için malzemeler
Hamuru icin;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarim su bardağı sıvıyağ
- 1 paket instant maya(yada diğerleri)
- 1 yumurta (aki hamura) sarısı uzerine
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 6 bardağa yakın un
Açmak için;
- Nişasta
Ara katlar için;
- 150-200 gr kadar tereyağı
İçi için;
- 80 gr tereyağı
Unlu kete tarifi Nasıl yapılır?
Unu yağda çok karatmadan hafifçe kavurun.
Hamur için malzemeleri bir kaba alıp poğaça hamurundan biraz daha ser bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Ardından yarım saat kadar üzeri örtülü bir şekilde mayalandırın.
Hamurdan parçalar alıp kare serviz tabağı büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurların üzerini yağlayın ve bohça şeklinde katlayın.
Daha sonra yeniden aynı hamurları kare servis tabağı şeklinde açın, yağlayın ve bu kez kavrulmuş unu üzerine yayıp bohça şeklinde kapatın.
Bu şekilde tepside yarım saat kadar dinlendirin ve üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...