GeriTatlı Tarifleri Un helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Un helvası tarifi

Un helvası tarifi

Un helvası, zamansız olmasının yanı sıra kolay ve pratik bir tarif olmasıyla da vazgeçilmezlerden. Misafir sofraları için de nefis bir kurtarıcı. En önemli püf noktası da orta ateşte sabırla kavurmak. Ayrıca un helvasının şerbetinde su kullanacağınız gibi süt de tercih edebilirsiniz. Peki un helvası nasıl yapılır? İşte tam kıvamında un helvası tarifi

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Un helvası tarifi Nasıl yapılır?

Helvanın şerbeti için şeker ve suyu tencerede kaynatın.

Şerbet olunca ocaktan alıp ılınması için kenarda bekletin.

Geniş bir tencereya yağı alın.

Unu da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Kokusu çıkınca ocağı kısıp koyu bir renk alana kadar kavurun.

Daha sonra ılık şerbeti üzerine ilave edin.

Şerbetini çekmesi için hızlı bir şekilde karıştırın.

Helvanız soğuyunca üzerine tarçın ve Hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...