Tuzlama çorbası tarifi
Tuzlama aslında bir tür işkembe çorbası. Farkı bu çorbanın işkembesinin büyük doğranması ve normal işkembe çorbasından daha fazla olması. İşkembe çorbası yapmayı bilenlerin kolayca yapabileceği, bilmeyenlerin ise aşağıdaki tarifimizden yararlanabileceği tuzlama çorbası tarifimiz aşağıda. Kolay gelsin…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram işkembe
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet limon
- Yarım çay bardağı sirke
- 2 yumurta sarısı
- 10 diş sarımsak
- Tuz
Tuzlama çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Güzelce temizlenmiş işkembeyi sirkeli suda 10 dakika kadar bekletin.
Ardından düdüklü tencereye alıp 15 dakika kadar haşlayın.
Haşlama suyunu süzüp dökün, işkembelerinizi kuşbaşı doğrayın ve yeniden tencereye alın.
Üzerine 10 su bardağı su ekleyip düdüklü tencerede 50 dakika kadar haşlayın.
İşkembelerin pişmesine yakın zeytinyağı ve tereyağını tavada kızdırıp unu bu yağda kavurun.
Topaklanmaması için çorbanın suyuyla hafifçe sulandırdığınız unu tencereye ekleyip güzelce karıştırın.
Çorbanızı 10 dakika daha pişirin.
Bu esnada sarımsağı tuzla ezin.
Yumurta, limon suyu, sirke ve sarımsağı çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın.
Bu sosu da ılıştırarak çorbanıza ekleyin hızla karıştırarak güzelce çorbaya yedirin.
Çorbanızı sirke ya da limon ilavesiyle, pul biberli yağla ya da sadece pul biberle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…