Tulumbacı tatlısı tarifi
Tulumbacı tatlısı çok hafif ve lezzetli bir tatlı ancak yine çok lezzetli bir başka tatlımız olan tulumba tatlısıyla karıştırmayın. Süt ve şaşırtıcı bir malzeme olan şehriyeyle yapılan tulumbacı tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. İşte nefis tulumbacı tatlısı tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Tulumbacı tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını tencerede eritip şehriyeleri yağda kavurun.
Ayrı bir yerde süt, şeker, nişasta ve vanilyayı çırpın.
Karışımı şehriyelere azar azar ekleyip hızla karıştırın.
Malzemeyi muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Kaynamaya başlayan muhallebiye dövülmüş fındığı ekleyin.
2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Köşeli fırın kabını ıslatıp malzemeyi kaba dökün.
Üzerine Hindistan cevizi serptiğiniz tatlıyı önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğutun.
Ardından dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…