GeriTatlı Tarifleri Trileçe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Trileçe tarifi

Trileçe tarifi

Balkan mutfağının nefis tatlısı olan trileçe harika lezzetiyle sofranızda yerini alsın. Yapılışında üç farklı sütün kullanıldığı bu enfes tatlıyı keyifle tüketeceksiniz. Mutfağınızın nefis bir konuğu olsun isterseniz, işte karşınızda trileçe tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı keçi sütü
  • 2 su bardağı inek sütü
  • 1 su bardağı manda sütü

Karameli için:

  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük çay bardağı toz şeker

Trileçe tarifi Nasıl yapılır?

Bir kasede yumurta ve şekeri krema kıvamına gelen kadar çırpın.

Ardından üzerine kabartma tozu, vanilin ve unu da eleyin.

Bütün malzemeleri bir spatula kullanarak alttan üste doğru karıştırın.

Harcınızı iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dökün.

Kekinizin tabanını önce 170 derecede 10 dakika pişirin.

Daha sonra 150 derecede 20 dakika kadar daha pişirmeye devam edin.

Fırından çıkardığınız keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve çatal veya kürdan yardımıyla üzerinde delikler açın.

Şerbeti için inek sütü, manda sütü ve keçi sütünü derin bir tencerede karıştırın.

Tencereye şekeri de ilave edip tamamen eriyene kadar karıştırın.

Şeker tamamen eriyip, süt kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

Diğer taraftan da karameli için toz şekeri bir sos tenceresinde eritin.

Üzerine tereyağını ekleyin.

Şeker ve tereyağı kaynayınca kremayı ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ilık sütlü şerbeti, oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe kekinin üzerine dökün. Sütü iyice çekince buzdolabında soğutun.

Bu arada 1 paket krem şantiyi hazırlayın.

Soğuttuğunuz kekin üzerine ince bir tabaka halinde yayın.

Karameli de en üste güzelce yayın.

Dilimleyip soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...