GeriTatlı Tarifleri Trileçe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Trileçe tarifi

Trileçe tarifi

Balkanlara özgü bir tatlı olan trileçe, Edirne’de de süt ve şerbet ile hazırlanmaktadır. Tadı harika ve çok hafif bir tatlı olan trileçenin yapımı biraz zahmetli olsa da hazırladığınız gibi biteceği kesin. Misafirlerine bu enfes tatlıyı ikram etmek isteyenler için tarifimiz aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


Sütlü sosu için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gram sıvı krema

Karamel sosu için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram sıvı krema

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti

Trileçe tarifi Nasıl yapılır?

Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri döküp boza kıvamına gelene kadar çırpın.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak fırın tepsisine dökün.

170 derecelik fırında önce 10 dakika, sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirin.

Sütlü sos için:

Uygun bir kasede süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletin.

Karamel sosu için:

Tavaya şekeri koyup orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayın.

Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip, eritin.

Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sos kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.

Fırından çıkardığınız kekin soğumasını bekleyin.

Soğuyan keki ters çevirip çatal yardımıyıla üzerinde delikler açın.

Soğuk şerbeti kekin üzerine dökün.

Eğer süslemek isterseniz krem şantiden biraz ayırarak kalanını kekin üzerine yayın.

Ilımış olan karamel sosunu krem şantinin üzerine dökün.

Ayırmış olduğunuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verin.

5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...