GeriTatlı Tarifleri Trileçe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Trileçe tarifi

Trileçe tarifi
Balkan mutfağının meşhur tatlısını hafif ve lezzetli olmasından dolayı çok seveceksiniz.

Balkan mutfağının meşhur tatlısını hafif ve lezzetli olmasından dolayı çok seveceksiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 10 yemek kaşığı un
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 5 su bardağı soğuk süt
  • 400 mililitre krema
  • 2 yemek kaşığı süt tozu
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
Karameli için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krema

Trileçe tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri karıştırma kabına koyun ve rengi açılıncaya kadar çırpın. Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın. Karıştırdığınız malzemeleri sıvı karışıma koyup yavaşça karıştırın. Hazırladığınız harcı fırın tepsinize dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun. Süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın. Karamelini yapmak için şekeri tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin. Tereyağı ve kremayı ilave edin ve karıştırın. Kek ılıkken dilimleyip keke kürdan yardımıyla delikler açın.

Soğuk şerbeti kekin üzerine dökün. Kek şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.