Tosunum böreği tarifi
Çay saatinde yöresel bir tarife yer vermeye ne dersiniz? Eğer düşünürseniz Kütahya mutfağından tosunum böreğine bir şans verebilirsiniz. Mercimekli harç eklenen bu lezzetin için yumuşacık dışı dışı da çıtır çıtır. Peki tosunum böreği nasıl yapılır? İşte tosunum böreği tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı maden suyu
125 gram tereyağı
Haşhaş
Aldığı kadar un
İç harcı için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Tosunum böreği tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı yemeklik doğrayın.
Mercimek ve doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun.
Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
Hamuru için haşhaş hariç malzemeleri kaba alıp yoğurun.
Daha sonra 8 parçaya bölün. Her parça bir tabak büyüklüğünde açıp yağlayın. Ardından haşhaşlayıp katlayın.
Açtığınız hamurları buzdolabında 1 saat bekletin.
Katladığınız her parçayı açın ve 4'e bölün.
İçine de mercimekli harcı ekleyip sarın.
Ardından tepsiye dizip fırına verin.
Afiyet olsun...