Tost Pasta Tarifi
Gelinim Mutfakta tost pasta tarifi ile hanımların araştırdığı tarifler arasında yer alıyor. Tatlı ve tuzlunun eşsiz uyumuna tanıklık edeceğiniz tost pasta tarifi ile çocuklarınıza ve misafirlerinize hafif, pratik bir tatlı sunabilirsiniz. Peki, Gelinim Mutfakta tost pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tost pasta tarifi ve yapım aşamaları…
Yapımı için malzemeler
Katları için;
- 6 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 18 dilim tost ekmeği
Kızartmak için;
- Ayçiçek yağı
Kreması için;
- 1 adet kuvertür çikolata
- 1 paket krema
Süslemesi için;
- File badem
- Çilek, yaban mersini
Tost Pasta Tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle yumurtaları şeker ile iyice köpürene kadar çırpın.
Tarçını da ekleyip biraz daha çırpmaya devam edin.
Kıvam alan sosunuza tost ekmeğini arkalı önlü bulayarak, kızgın yağda kızartın.
Bir yandan da kreması için kremayı sos tavasına alın ve kuvertür çikolatayı ilave ettikten sonra sürekli olarak karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ve ılındıktan sonra buz dolabına kaldırın. Daha kıvamlı olması için sosunu bir gün öncesinden de hazırlayıp buz dolabında bekletebilirsiniz.
İlk kek katını servis tepsinize koyun ve üzerine krema sürün.
Aralarına meyvelerinizden serpiştirin.
Bütün katlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
En son katına da badem ve meyveleri serpiştirip pudra şekeri ile sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.