Toros salatası tarifi
Toros salatası Antalya’da sofraların olmazsa olmazı lezzetlerden. Al göz ya da al köz diye de bilinen bu meze/salata közlenmiş patlıcan, biber ve soğanla yapılıyor. Aslında çok kolay olmasına rağmen sebzelerin fırında pişme süresi nedeniyle biraz sabır isteyen Toros salatasının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kapya biber
- 3 adet kuru soğan
- Yarım demet nane
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet fesleğen
- 3 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı sirke
- 1 kahve fincanı erik ekşisi veya limon suyu
- 2 kahve fincanı zeytinyağı
- Yarım limon
- 2 tatlı kaşığı tuz
Toros salatası tarifi Nasıl yapılır?
Kırmızı biberleri ve kuru soğanları 200 derecede ısıtılmış fırına koyun.
Biberleri 20-25 dakika pişirip soyduktan ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra derin bir kaseye alıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı dökün.
Patlıcanları ocağın üzerinde yumuşayana kadar 5-6 dakika boyunca közleyin.
Kabuklarını soyup temizledikten sonra biberlere ekleyin.
Soğanları 20-25 dakika daha pişirip soyduktan sonra onları da diğer sebzelere ekleyin.
Sarımsakları ezip sirke, tuz, su ve erik ekşisiyle birlikte sebzelerin üzerine döküp karıştırın.
Toros salatasını buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis tabağına alın.
Üzerine ince kıyılmış nane, maydanoz ve fesleğen karışımı serpip servis edin. Afiyet olsun…