GeriTavuk Yemeği Tarifleri Torbada patates püreli tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Torbada patates püreli tavuk tarifi

Torbada patates püreli tavuk tarifi

Patates püresi de tavuk da ayrı ayrı çok sevdiğimiz lezzetler. Peki bu ikili aynı torbaya girer ve fırında pişerse ne olur? Ortaya enfes bir yemek çıkar. Üstelik çok da doyurucu ve pratik bir yemek. Sürekli pişirdiğiniz yemekler listesinin başına yerleşecek tarif hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Püre için:

  • 1 kilo patates
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Muskat
  • 100 gram tereyağı

Tavuk için:

  • 800 gram tavuk göğsü
  • 250 gram doğranmış soğan
  • 10 gram doğranmış sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Yarım kilo kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates
  • 250 gram soyulmuş havuç
  • Bezelye
  • Mantar
  • Tuz
  • 4 adet defne yaprağı

Torbada patates püreli tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları küp şeklinde doğrayın. Daha sonra zeytinyağı ile tavada soteleyin. Defne yaprağı, soğan ve sarımsağı kavurun ve üzerine mantar ile havuçları ekleyin. Ardından 1 su bardağı su ile domates ve bezelyeleri ekleyin. Soteyi, kaynadığı anda ocaktan alın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Soyduğunuz patateslerin üzerine su ekleyin ve patatesleri haşladıktan sonra süzün ve iyice ezin. Daha sonra sote ile püreyi fırın poşetine doldurarak 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.