GeriÇorba Tarifleri Topalak çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Topalak çorbası tarifi

Topalak çorbası tarifi

Akşam için yöresel bir şeyler hazırlamaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz topalak çorbaya bir şans vermelisiniz. Eti ve bulguruyla doyurucu olmasının yanı sıra çok lezzetli. Konya, Mersin ve Adana mutfağında karşımızı çıkan topalan çorbasını denemek isterseniz, tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Topalak çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Eti tencerede haşlayın.

Diğer taraftan da çorbanın köftesi için bulgur ve irmiği yoğurma kabına alın.

Üzerine 1,5 su bardağı su ilave edin ve hafifçe karıştırıp bulgurların kabarması için 10 dakika kadar bekleyin.

Yumurta, salça, un ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.

Harcınız hazır olunca fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve kenara alın.

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

Soğanları ve sarımsakları tencereye ekleyerek kavurun.

Salça ve kuru naneyi de ilave edip kavurmaya devam edin.

Etin haşlama suyunun yanı sıra 1 litre sıcak suyu da tencereye ilave edin.

Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladığı noktada haşlanmış et, nohut ve bulgur köftelerini tencereye ekleyin.

Yeniden kaynamaya başladığında altını kısıp 20 dakika kadar pişirin.

Pişen çorbanızı sıcak servis edin.

Afiyet olsun…