GeriEt Yemeği Tarifleri Tokat kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tokat kebabı tarifi

Tokat kebabı tarifi

Tokat'ın coğrafi işaretli yöresel lezzetlerinden Tokat kebabını yemek için Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar buraya akın ediyor ancak siz Tokat kebabını Tokat'a gitmeden yemek isterseniz, bu tarifimiz sizin için geliyor. İşte et ve patlıcanla yapabileceğiniz nefis bir Tokat kebabı tarifi...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu but eti
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Tokat kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Etleri iri iri doğrayıp tuzlayın.

Patlıcanları alaca soyup patlıcanın büyüklüğüne göre, enine ikiye ya da üçe kesin ve iri iri dilimleyin.

Doğradığınız patlıcanları tuzlu suya koyup kenara alın.

Patatesleri soyup D şeklinde ince ince dilimleyin.

Domatesleri küp küp doğrayın.

Sarımsakları soyun ama bütün kalsınlar.

Yuvarlak bir fırın tepsisine, bir patlıcan, bir et, bir patates olarak yerleştirin.

Ortada kalan boşluğa domatesleri ve sarımsakları yerleştirin.

En üste de biberleri dizip üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin.

Fırını 220 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi 1 saat fırında pişirin.

Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.