GeriTatlı Tarifleri Tiramisu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tiramisu tarifi

Tiramisu tarifi

Kahve ile tatlının efsanevi birlikteliği olan tiramisu, bir İtalyan tatlısı. Son yıllarda Türkiye'de alabildiğine popüler olan tiramisu evlerde kekle de yapılıyor ama asıl tarifi kedidili bisküvi ile olanı. Sizin için nefis bir orijinal tiramisu tarifi hazırladık. Malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 130 gram şeker
  • 250 gram mascarpone
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 250 gram çırpılmış krema
  • 8 gram yaprak jelatin
  • 400 mililitre filtre kahve
  • 400 gram kedidili bisküvi
  • 50 gram kakao

Tiramisu tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta beyazını şekerle çırparak kabartın.

Mascarpone ve yumurta sarısını da ayrı bir yerde karıştırın.

Önceden soğuk suda beklettiğiniz yaprak jelatini 20 gram su ile mikro dalga fırında veya benmari metoduyla eritip bu karışıma ilave edin.

Çırpılmış kremayı ekleyin ve en son olarak yumurta beyazını yedirerek ilave edin.

Kedidili bisküvileri kahve ile ıslatıp bardakların alt katına koyun.

Üstlerine kremadan bir miktar ilave edin.

Tekrar kedidili koyup üzerine krema koyduktan sonra bardağın üst kısmını düzleyin.

Kakao eleyip servis edin. Afiyet olsun...