Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası tarifi
Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası hem çok lezzetli hem de yapılışı çok kolay bir çorba. Hele önceden haşlanmış tavuğunuz ve tavuk suyunuz varsa 15 dakika içinde böyle bir çorba yapabilirsiniz. Yumurta ve yoğurdun da lezzet kattığı bu nefis çorbayı sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 2 adet tavuk budu
- 1 kahve fincanı şehriye
- 1,5 litre su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limonun suyu
- Tuz
Sosu için:
- Sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Tavukları 1,2 litre suda etler kemiğinden kolayca ayrılacak kıvama gelene kadar haşlayın.
Tavukları sudan alıp etlerini ince ince didikleyin.
Tavuk suyunu yeniden tencereye alıp kaynatın.
İçine önce şehriyeleri 5 dakika kadar sonra da didiklediğiniz tavukları ilave edin ve altını kısın.
Un, yoğurt, yumurta ve limon suyunu ayrı bir kasede pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.
Sosa çorbanın suyundan 2 kepçe kadar ekledikten sonra tencereye ekleyin ve güzelce karıştırın.
Son olarak çorbayı ocaktan alıp içine tuzunu ekleyin.
Sıvı yağı tavada kızdırıp toz biberi içinde çevirdikten sonra çorbanızı servis ederken üzerine gezdirin. Afiyet olsun…