GeriTatlı Tarifleri Tencerede sufle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tencerede sufle tarifi

Tencerede sufle tarifi

Sufle dünyada en iyi bilinen ve sevilen Fransız tatlılarından biri. Ancak özellikle pişirme aşamasında çok dikkatli olmak gerekiyor. Doğru sıcaklık ve süre ayarlanmadığında sufle çiğ kalabiliyor ya da kek olabiliyor. Bu sorunu kolayca atlatmanızı sağlayacak bir tarifimiz var: Tencerede sufle. Fırın gerektirmeyen bu tatlı, 15 dakika içinde yenmeye hazır hale geliyor. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 80 gram bitter çikolata

Servis için:

  • Dondurma ya da krema
  • Pudra şekeri

Tencerede sufle tarifi Nasıl yapılır?

Bir pilav tenceresine 3 parmak derinliğinde su koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın.

Diğer yanda yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.

Yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin.

Hazırladığınız harcı ısıya dayanıklı kaselere yarısını biraz geçecek şekilde bölüştürün.

Çikolatayı da parçalayıp kaselerin ortasına yerleştirin.

Kaseleri tencereye yerleştirin.

Kapağı kapalı halde 10 dakika pişirdiğiniz kekleriniz servise hazırdır.

Üzerine pudra şekeri serperek ya da dondurma veya kremayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…