GeriTatlı Tarifleri Tel kadayıf tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tel kadayıf tatlısı tarifi

Tel kadayıf tatlısı tarifi

Kadayıf hem ülkemizde hem de Ortadoğu’nun birçok yerinde tüketilen en sevilen tatlı malzemelerinden biri. Künefeden muhallebiye birçok tarifte kullanılabilen kadayıfla bugün biz geleneksel bir tel kadayıf tatlısı yaptık. Kadayıfların arasını biz Antep fıstığı ile tatlandırdık ancak siz cevizle de nefis bir tat yakalayabilirsiniz. İşte tel kadayıf tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı tane Antep fıstığı
  • 1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Tel kadayıf tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbetle işe başlayın.

Su ve toz şekeri tencerede karıştırdıktan sonra ocağa alın.

Kaynamaya başlayınca altını kıstığınız şerbeti 15 dakika kadar daha pişirin.

Ocaktan almadan önce içine limon suyunu ekleyip karıştırın.

Şerbetiniz soğurken kadayıfı geniş bir tepside elinizle didikleyerek havalandırın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Tereyağını kısık ateşte eritip kadayıfı pişireceğiniz tepsiyi güzelce yağlayın.

Yağın kalanını daha sonra kullanmak üzere kenara alın.

Fıstıkları tepsinin tabanına yayın.

Kadayıfların yarısını tepsideki fıstıkların üzerine yayıp başka bir tepsiyle bastırarak yerleştirin.

Toz Antep fıstığını kadayıfların üzerine serpip kalan kadayıfları da aynı şekilde tepsiye yayıp basın.

Kalan tereyağını da kadayıfların üzerine serin.

Tepsiyi fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.

Ardından başka bir tepsi yardımıyla alt üst ettiğiniz tatlıyı 10 dakika daha fırınlayın.

Fırından çıkardığınız tatlının ılınmasını 2 dakika bekledikten sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin.

Tatlı şerbetini çekince dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…