GeriSalata Tarifleri Taze fasulye salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze fasulye salatası tarifi

Taze fasulye salatası tarifi

Taze fasulye özellikle yaz aylarında çok sık tükettiğimiz sebzelerden. Etlisi ve zeytinyağlısı oldukça sevilen taze fasulye Karadeniz’de turşu olarak da çok sık tüketiliyor. Peki enfes bir taze fasulye salatasına ne dersiniz? Cevabınız ‘evet’se yaz sofralarınız için çok nefis bir salata tarifimiz var. İşte malzemeleri ve tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı su
  • 150 gram kornişon turşusu
  • 200 gram biber dolgulu yeşil zeytin
  • 1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 çay kaşığı tuz

Taze fasulye salatası tarifi Nasıl yapılır?

Taze fasulyeleri ayıklayıp ortadan iyiye ayırın.

Sarımsakları soyup incecik doğrayın.

Taze fasulye, sirke, sarımsak ve tuzu düdüklü tencereye aktarın.

Üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağı kapalı halde yarım saat kadar pişirin.

Pişen fasulyeleri süzüp soğumaları için bir kenara alın.

Bu esnada zeytinleri ve turşuları ince ince, közlenmiş biberleri ise küp küp doğrayın.

Fasulye, zeytin, turşu, mısır, zeytinyağı ve limon suyunu derin bir kasede harmanlayın.

Dilerseniz dereotu da ekleyerek soğuk servis edin. Afiyet olsun…