GeriÇorba Tarifleri Tavuklu tel şehriye çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu tel şehriye çorbası tarifi

Tavuklu tel şehriye çorbası tarifi

Tavuklu tel şehriye çorbası, tavuklu çorbalarla şehriyeli çorbaların en iyi özelliklerini bir araya getiren enfes bir lezzet. Yapılışı da oldukça pratik olan bu çorbayı her evde bulunan birkaç temel malzemeyi kullanarak kolayca yapabilirsiniz. Sizin için tavuklu tel şehriye çorbasının tarifini ve malzemelerini aşağıda sıraladık. Denemek isteyen hemen buyursun. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Maydanoz

Tavuklu tel şehriye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk göğsünü 2 su bardağı suda haşlayın, etlerini ince ince didikleyin.

Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

Havuçları rendeleyin.

Biberleri ince ince kıyın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.

Soğanlara havuç ve biberleri de ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun.

Salçayı da ilave edip kokusu iyice çıkana kadar çevirin.

Tavuğun haşlama suyunun yanı sıra 3 su bardağı daha suyu tencereye ekleyin.

Kaynamaya başladığında tavuk etlerini, şehriyeyi, tuzu ve karabiberi de ilave edip kısık ateşte şehriyeler şişene kadar pişirin.

Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. Afiyet olsun…