Tavuklu siron nedir, nasıl yapılır? Tavuklu siron malzemeleri ve tarifi
Tavuklu siron malzemeleri ve tarifi merak edilen yemekler arasında yer alıyor. Karadeniz bölgesinde sıklıkla tüketilen siron ya da ziron yemeği, tavuklu, kıymalı ve sade yapılabiliyor. Peki, tavuklu siron malzemeleri ve tarifi nedir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
Yöresel lezzetlerimizden tavuklu siron tarifi MasterChef ile yeniden gündeme geldi. MasterChef'te yarışmacılardan yapılması istenen günün yemeği siron merak konusu oldu. Peki, tavuklu siron nasıl yapılır, nerenin yemeği? İşte, hazır yufkadan evde kolay siron tarifi, malzemeleri ve yapımı...
TAVUKLU SİRON TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Siron İçin:
1 adet tavuk göğsü
2 adet yufka
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İç Sosu İçin:
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 kase süzme yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı su
TAVUKLU SİRON NASIL YAPILIR?
İç sosunun malzemelerini bir kapta karıştırın. Yufkanın birini açıp içine sosu sürün. Yufkanın ucunu ve yanlarını katlayıp tavuğun yarısını katladığınız kısma koyun ve rulo yapın.
İki parmak aralıklarla kesip küçük bir fırın kabına dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp kıtır kıtır olduğunda fırından çıkarın.
O sırada sos tavasına yağı ve salçayı alıp kavurun. Domates sosunu da koyup pişirin.
Fırından çıkardığınız sironu bir tabağa alıp önce yoğurt ardından hazırladığınız sosu dökün.