GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuklu milföy tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu milföy tarifi

Tavuklu milföy tarifi

Bu tavuklu milföyleri hem lezzeti hem de görüntüsü bakımından oldukça çok seveceksiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet tavuk baget
  • 8 adet milföy hamuru
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Karabiber
  • Tuz

Tavuklu milföy tarifi Nasıl yapılır?

Butları yıkayın, süzüp tencereye koyun. 1 bardak su, defne yaprağı, karabiber ve tuz ekleyip 10 dakika haşlayın. Butun kemik kısmını folyo kağıtla sarın.

Tezgaha milföy hamurunu koyun, butları da milföylerin üstlerine yerleştirip, üçgen şeklinde sarın. Yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.

Fırın kabına milföylü butları ve defne yapraklarını ekleyin. 180 derecelik fırında 75 dakika pişirin.