GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuklu klukuşa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu klukuşa tarifi

Tavuklu klukuşa tarifi

Boşnak mutfağının sevilen yemeklerinden tavuklu klukuşa, tavuksuz sade olarak da hazırlanarak farklı damak tatlarına hitap ediyor. Genellikle mantı gibi yoğurt ve sosla sunulan tavuklu klukuşa, yanında hiçbir sos olmadan da servis edilebilir. Peki, tavuklu klukuşa nasıl yapılır? İşte, Boşnak yemeği tavuklu klukuşa tarifi detayları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Küp halinde doğranmış 4 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı un

Tavuk marinesi için;

  • 400 gram tavuk kanat
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Tavuklu klukuşa tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları derin bir kaseye alın.

Üzerine yoğurt, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ilave edip karıştırın.

Marine ettiğiniz tavukları 45 dakika dinlenmeye bırakın.

Derin bir kapta un hariç tüm malzemeleri bir araya getirin.

Son olarak unu ilave edip kek harcı kıvamında bir karışım elde edin.

Yağlanmış fırın kabının içerisine patatesli karışımı boşaltın ve eşit olarak yayın.

Marine olmuş tavukları da fırın kabına aralıklarla dizin ve 185 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.

Fırından çıkarıp dilerseniz yoğur ve salçalı sosla serviz edin. Afiyet olsun...