GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk pirzola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk pirzola tarifi

Tavuk pirzola tarifi

Mangal denilince akla ilk gelenlerden biri pirzoladır. Dana ve kuzu pirzolaya daha ucuz bir alternatif olarak tavuk pirzola da gerek ızgarada gerek tavada çok lezzetli oluyor. Yanına hazırlayacağınız çıtır patates ve pilavla servis edebileceğiniz tavuk pirzola nasıl yapılır? Cevabı aşağıda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 parça tavuk pirzola
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Tavuk pirzola tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağı, sarımsak, yoğurt ve baharatları derin bir kapta karıştırın.

Tavuk pirzolaların üzerine çizikler atın.

Çizdiğiniz tavukları da karışımın içerisine alın.

Ardından sos ile harmanlayın.

Fırın kağıdı serili fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.