Tavuk levengi tarifi
Tavuk levengi, Azerbaycan mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. İçi ceviz dolgulu tavuk dolması diyebileceğimiz tavuk levengi, her evde kolayca yapılabilecek bir yemek. Peki tavuk levenginin malzemeleri ve yapılış aşamaları nelerdir? İşte cevabı…
Yapımı için malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 3 adet kuru soğan
- 200 gram ceviz
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Tavuk levengi tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları rendeleyip suyunu sıkın ve kenara alın.
Cevizleri dövüp soğan rendesine ilave edin ve karıştırın.
Tuz, karabiber, toz şeker, tereyağı ve salçayı harmanlayın.
Salçalı sosu tavuğun içine ve dışında güzelce sürün.
Cevizli harcı da tavuğun içine doldurun.
Kalan salçalı harcı sulandırıp tepsiye yerleştirdiğiniz tavuğun üzerine gezdirin.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tavukları fırına verin.
Tavukları nar gibi olana kadar 45 dakika civarı pişirin.
Arada tepsiyi çevirerek tavuğun her yerinin kızarmasını sağlayın.
Yemeğinizi kazmaklı aş denen Azeri pilavıyla servis edin. Afiyet olsun…