Tavuk kanat nasıl pişirilir? Fırında soslu tavuk kanat tarifi
Mangal denilince ilk akla gelen etlerden biri de tavuk kanadı oluyor ancak her zaman mangal yakmak mümkün olmuyor. Peki, ev ortamında tavuk kanadı nasıl pişirilir. İşte, fırında soslu tavuk kanat tarifi
FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT
Yarım kilo tavuk kanat
4 adet iri patates
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT NASIL YAPILIR?
Tavuk kanatları güzelce yıkayın. Baharat, 1 yemek kaşığı salça ve tuz ekleyip iyice harmanlayın.
Patatesleri elma dilim şeklinde doğrayın. Tavuk ve patatesi birlikte karıştırıp tepsiye yayın.
Dilimlenmiş soğanları da ilave ettikten sonra üzerine salçalı sosu ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.