GeriEt Yemeği Tarifleri Tave balte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tave balte tarifi

Tave balte tarifi

Orjinal adı Tave Dheu olan Arnavut yemeği tave balte tarifi mutfakta vakit geçirmeyi seven hanımlar tarafından merak konusu oldu. Dana kuşbaşı ya da ciper ile hazırlayabileceğiniz tave balte tarifi kaymak ile bambaşka bir tada dönüşüyor. Peki, tave balte nasıl yapılır? İşte, Arnavur usulü tave balte tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gr dana kuşbaşı veya ciğer
  • 4 adet kırmızı biber
  • 6 adet domates
  • 2 adet sarımsak
  • 4 yemek kaşığı kaymak
  • 2 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Tave balte tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle eti iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tavada biber ve sarımsağı küçük küçük doğrayarak soteleyin.

Ardından unu ekleyerek bir yandan topak kalmaması için karıştırmaya devam edin.

Domatesleri de küp küp doğradıktan sonra tavaya ekleyin ve rengi dönene kadar pişirin.

Baharatlarla kaymağı da ekledikten sonra etleri ve suyu tavaya ilave edin.

Beş dakika kadar tadı özleşene kadar altı kısık bir şekilde pişirdikten sonra güveçlere paylaştırın.

180 derecelik fırında hafif kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirip, sıcak servis edin.

Afiyet olsun...