GeriEt Yemeği Tarifleri Tava ciğer tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tava ciğer tarifi

Tava ciğer tarifi

Edirne denince akla ilk olarak tava ciğer gelir. Yanında patatesi de varsa tadına doyum olmaz. Artık bu enfes lezzeti tadabilmek için o kadar yolu gitmenize gerek yok. Evde de kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz tava ciğer tarifini sizin hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu veya dana ciğeri
  • 1 su bardağı un 
  • Kızartmak için sıvı yağ

Tava ciğer tarifi Nasıl yapılır?

Ciğerin zarlarını soyup ince dilimler halinde damarlarını temizleyerek doğrayın.

Bol su ile yıkayıp suyunu süzün.

Düz bir tepsiye un dökün ve ciğerleri una bulayın.

Daha sonra ciğerleri kızgın yağ bulunan tavaya atıp kızartın. Ciğerlerinizin yanmamasına dikkat edin.

Bir iki dakika kadar kızarttıktan sonra yağını süzerek alın.

İsterseniz yanında patates de kızartabilirsiniz.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...