GeriTatlı Tarifleri Taş kadayıf tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taş kadayıf tarifi

Taş kadayıf tarifi

Yassı kadayıf diye de bilinen taş kadayıf evde yapılması en kolay şerbetli tatlılardan biridir. Kadayıfınızın hamurlarını arzu ederseniz yufkacılardan alabilir, arzu ederseniz de evde kendiniz yapabilirsiniz. Biz bu tarifimizde hamurundan şerbetine tatlımızın her şeyini kendimiz yapmayı denedik. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz taş kadayıfın malzemeleri ve yapılışı aşağıda. Gerisi sizin marifetli ellerinize kalmış...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 150 gram iri kıyılmış ceviz içi

Kızartmak için:

  • 3/4 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limonun suyu

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 50 gram kaymak

Taş kadayıf tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti yaparak işe başlayın.

Su ve şekeri bir tencerede iyice karıştırıp ocağa alın.

Kaynayana kadar pişin.

Kaynamaya başladığında altını kısıp 10 dakika da böyle pişirin.

Bu sürenin sonunda limon suyunu ilave edin.

5 dakika da koyulaşması için kaynatıp altını kapatın.

Oda sıcaklığında ılınmasını beklediğiniz şerbeti soğuması için buzdolabına kaldırın.

Ilık süt, su, şeker, tuz ve kuru mayayı derin bir kasede karıştırın.

Unu da ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın.

Karışımın üzerini streç filmle örtüp 30 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.

Kabaran hamuru yağsız tavaya pancake pişirir gibi kepçeyle aktarın.

Hamurların sadece bir tarafını pişirin ve tavadan alın.

Üstü kuruyana kadar pişirdiğiniz hamurları kenara alın.

Pişirmediğiniz tarafına ceviz koyup D harfi şeklinde kapatın.

Kenarlarını sıkıca bastırın.

Arzu ederseniz hamurları yumurtaya bulayın ve bol miktarda kızgın ayçiçeği yağında kızartın.

Yağdan çıkardığınız hamurları hemen soğumuş şerbete atın.

10 dakika şerbette beklettiğiniz tatlılarınızı alıp, Antep fıstığı ve kaymakla servis edin. Afiyet olsun…