Tahinlebi tarifi
Tahinli muhallebi tarifinin lezzetli bir buluşması olan tahinlebi, Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Ramazan'da iftar menüsü içerisinde de yer verebileceğiniz tahinlebi malzemeleri, tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı tahin
Kırıntısı için;
- 1 yumurta
- 100 gr tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 1 çay bardağı tahin
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Tahinlebi tarifi Nasıl yapılır?
Kurabiyesi için; oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın ve sırasıyla yumurta, sıvı yağ, pudra şekerini ekleyip yoğurmaya başlayın.
Ardından unu ve vanilyayı da kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.
Hamuru merdane ile açın ve 180 derecelik fırında pişirin.
Muhallebi için; süt, toz şekeri ocağa alın.
Sonrasında un ve nişastayı azar azar ekleyerek bir yandan da karıştırın.
Muhallebi kıvamına geldiğinde vanilya, tereyağı ve 3 yemek kaşığı tahini ilave edip kapatın.
Tahin sosu için; tahini bir kaba alın ve pudra şekerini ilave edip çırpın.
Sunum için; muhallebiyi kuplara paylaştırın.
Kurabiyeleri üzerine ufalayın.
Son olarak tahinli sosu döküp soğumaya bırakın.
Buz dolabında bir iki saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...